PULVERLAKKERING

Pulverlakkering

Image

Tepas Industrier AS har investert i nytt moderne pulverlakkanlegg for overflatebehandling av produkter i stål og aluminium innenfor klassifisering C1 til C4. Dette er gir en finish med høy kvalitet og god beskyttelse, ideelt for de mest krevende forhold både innendør og utendørs. 

Vi tilbyr lakkering av produktserier i alle type RAL farger, glans og strukturer.
Pulverlakk har en unik kvalitet, god værbestandighet og meget gode mekaniske egenskaper. Pulverlakk er en miljøvennlig lakkeringsmetode ettersom vi ikke benytter løsemidler. ​ Vi lakkerer i alle typer farger, glans og teksturer. ​​​I vårt nye anlegg blir produktene kvalitetssikret og kontrollert fra start til slutt. Selve pulverlakkeringen skreddersys etter dine spesifikasjoner og tilpasses hver enkelt kunde. Kapasiteten er opptil 4 500 enheter i timen vi kan lakkere komponenter opp til 1800 mm lengde

Vi organiserer transporten for deg. Vi har egne biler som kan hente og levere varer i østlandsområdet. Vi maskerer og plugger produktene, hvis det er områder som ikke skal lakkeres. Vi monterer og sammenstiller produkter etter lakkering, hvis dette er ønskelig.

Image

Om prosessen for pulverlakkering

Pulverlakk benyttes til lakkering og overflatebehandling av ulike stålprodukter og aluminium. Anlegget tilfredstiller standarder i henhold til kvalitet og miljø.

Produktene klargjøres og henges opp på den mest kostnadseffektive måten. Produktene transporteres deretter gjennom anlegget på konvoier. Komponentene føres først  inn i en spyletunnel der metalloverflaten «forbehandles». Det kan være alt fra en enkel vask til flere steg med «kjemisk forvandling» av overflaten på metallet. Alle våre tjenester tilfredstiller kravene til rustfri behandling C4.

Komponentene går videre inn i et tørkerom før de føres inn i en lakkeringskabin hvor selve påføringen av lakkpulver foregår. Pulverboksen består av automatpistoler, samt to manuelle håndholdt pulverpistoler noe som gjør oss i stand til å lakkere omtrent hva som helst.

Prinsippet for pulverlakkering er enkelt. Fargepulver gis friksjonsoppladning, deretter blåses pulveret med trykkluft fra flere dysepistoler mot det jordete produktet. Spenningskilden gjør at fargepulveret dras til objektet. Pulver som ikke treffer produktet gjenvinnes i vårt moderne anlegg.Produktene fortsetter så inn i en herdeovn med en temperatur på 180 grader slik at pulveret smelter og gir fulldekket overflate og farge.

Produktene tas til slutt ned av konvoien, kontrolleres iht. kundens lakkeringsbeskrivelse og kvalitet, før de klargjøres for levering.

Produksjonstjenester